Goois Duikgenootschap

De sportduiker ervaart iets wat voor andere onbereikbaar is, gewichtloos zwevend en in absolutie rust door het (water)landschap verplaats de sportduiker zich.
Het onderwaterlandschap bestaat uit begroeiing, door waterplanten en vissen, zoetwater mossel & kreeftjes kortom een palet aan levende onderwater wezens.
De waterkwaliteit van de plassen en meertjes is zo goed geworden dat er voor de sportduiker veel te zien is, het water is helder en het zicht goed. Vroeger was het koude water in het voorjaar en soms ook in de zomer, een handicap voor de sportduiker.
Maar door de moderne duikpakken van nieuwe materialen en de mildere winters, heeft de sportduiker het tegenwoordig eerder te warm dan te koud in de onderwaterwereld.
De Nederlandse sportduiker heeft naast het duiken in plassen ook een schitterend duikgebied in de Zeeuwse delta. Grote langoesten, zeekatten in een adembenemend onderwater omgeving.
Het Gooisch Duikgenootschap heeft ook een actief aantal duikgenoten die in de Noord & Waddenzee op scheepswrakken duiken.

De Vereniging

Het Gooisch Duikgenootschap is opgericht om een tegenwicht te bieden aan het grootschalige verenigingsleven met verplicht bardiensten, schoonmaak corvee en onder houd. De basis gedacht was, het gaat om ontspanning en een sportbeleving zonder enige ballast van bezit.
Na het duiken, gezellig een café bezoeken, even napraten over de actualiteit of geplande (duik)trip.
Tijdens het winterseizoen trainen we in het zwembad de Meent, waar speciaal voor de duiktraining een verdiept gedeelte aangelegd is.
Voor de opleiding kunnen training in een veilige omgeving, de opgedane ervaring kan later in het binnen of buitenland in de praktijk gebracht  worden. Het is prettig om op vakantie in een andere omgevingen een duik te maken zonder meteen allerlei opleidingen te moeten volgen. Bij het Gooisch Duikgenootschap ontwikkelen we duikvaardigheid in een rustige omgeving zonder enige prestatiedrang.

De Huizen Havendag

De Gooisch duikers hebben een informatie stand dicht bij de Huizer Reddingsbrigade.
Wij geven demonstraties  in het zoeken naar een te water geraakt brandkast en andere voorwerpen.
De reddingduikers van onze vereniging zijn actief bij de ondersteuning van Bommetje XXl  en de openwater zwemwedstrijden van uit de Haven van Huizen.

Voor informatie, www.duikenhuizen.nl of  info@duikenhuizen.nl

>>Goois Duikgenootschap