Goois Duikgenootschap

De sportduiker ervaart iets dat voor anderen onbereikbaar is: waar anders dan zweef je gewichtloos en in absolute rus door het onderwaterlandschap? In het onderwaterlandschap begeef je je tussen waterplanten en vissen, zoetwater mossels en kreeftjes: een breed palet aan onderwaterwezens. De waterkwaliteit van veel plassen en meertjes is zo goed geworden dat er voor de sportduiker veel te zien is.

Het Gooisch Duikgenootschap is opgericht om een tegenwicht te bieden aan het grootschalige verenigingsleven met verplichte bardiensten, schoonmaak corvee en onderhoud. De basisgedachte is ontspanning en een sportbeleving zonder enige ballast van bezit. Na het duiken gezellig een café bezoeken, even napraten over de actualiteit of geplande (duik)trip.

Tijdens het winterseizoen trainen we in het zwembad de Meent, waar speciaal voor de duiktraining een verdiept gedeelte aangelegd is.  Voor de opleiding trainen we in een veilige omgeving, de opgedane ervaring brengen we later in het binnen- of buitenland in de praktijk. Bij het Gooisch Duikgenootschap ontwikkelen we duikvaardigheid in een rustige omgeving zonder enige prestatiedrang.

Op de Huizer Havendag gaan we ‘zoeken en bergen’  in de industriehaven.

Nieuwsgierig? Bekijk de bijdrage van het Goois Duik Genootschap voor de online Huizer Havendag hier. 

Website Duikgenootschap

>>Goois Duikgenootschap