Modelbouwclub Huizen

Rijden en varen bij de modelbouwclub Huizen
 
De Modelbouwclub Huizen (MCH) is een van de weinige clubs in Nederland die zich bezighoud met alle takken van radio-controlled (RC) modelbouw. Iedereen kan bij de MCH zijn eigen invulling geven aan de RC modelbouw hobby. Bij ons kunt u terecht met allerlei modellen zolang het maar RC is.
Binnen de rij- en vaarafdeling van de MCH hebben wij diverse boten, auto’s, trucks en tanks.
 
Wanneer u er aan denk om met RC modelbouw te beginnen komen er allerlei vragen op. Wat kost het? Wat voor model heb ik nodig? Moet ik nog meer apparatuur hebben? Wat is het beste merk?
Veel vragen waar de MCH een passend antwoord voor heeft.
 
Op de zaterdagmiddag vanaf 13:00 uur is het clubhuis in “De Baat” aan de IJsselmeerstraat 3B te Huizen geopend en kan er gebouwd en gesleuteld worden aan uw eigen model. In de ruim 40 jaar dat de MCH bestaat is er veel ervaring opgebouwd. Er is altijd wel iemand die een passende oplossing heeft voor uw "bouw probleem".
 
Omdat de MCH helaas geen eigen baan meer heeft wordt er gereden en gevaren rondom het clubhuis. Bij mooi weer kan er naast het clubgebouw een stratenparcours uitgelegd worden voor de RC bestuurde trucks en auto’s. Voor de off-road auto’s en crawlers is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om uit te wijken naar ruiger gebied op het recreatieterrein de Wolfskamer.
 
Vlak bij het clubgebouw ligt een prachtig stukje water waar naar hartenlust gevaren kan worden. Het water is goed bereikbaar via de oevers of een grote trap. Een geweldig uitzicht op het varende model is mogelijk vanaf de hogere kade.
 
Om geluidsoverlast met onze directe buren te voorkomen mag er in de buurt van het clubhuis alleen gereden en gevaren worden met elektro aangedreven modellen. Voor het rijden met brandstof auto’s moet er uitgeweken worden naar de Wolfskamer of elders.
 
Uiteraard bent u ook van harte welkom op onze algemene clubavond, iedere donderdagavond vanaf 20:00 uur. Er zijn dan altijd wel enthousiaste clubleden aanwezig die u graag voorzien van goede (aankoop) adviezen en leuke verhalen over onze hobby! De gratis koffie staat altijd klaar!

>>Modelbouwclub Huizen