Sailability, zeilen met een beperking

Sailability-Huizen maakt het voor iedereen met een lichamelijke beperking, mogelijk om toch zelfstandig of met begeleiding te kunnen zeilen. Voor mensen met een beperking die rolstoel afhankelijk zijn beschikken we over een til lift om je in de boot te helpen.

Op het water worden de zeilbootjes begeleid door motorbootjes terwijl alle boten zijn voorzien van communicatie middelen om optimale veiligheid te garanderen.

Ongeveer 12 keer per seizoen bieden wij cliënten de unieke mogelijkheid om samen met onze vrijwilligers het water op te gaan.

Tijdens de Huizer Havendag vindt u ons tussen de KNRM en de AVOH waar een bootje op de wal zal liggen om de werking nader uit te leggen.

Verder zullen er een aantal bootjes in en om de oude haven varen waarop indien niet bezet een gratis proefvaart kan worden gemaakt. Bij de Sailability kraam kan men zich hiervoor aanmelden.

Verder zal hier informatie worden verstrekt over Sailability en worden er filmpjes vertoond over het varen bij deze stichting. Ook worden er filmpjes vertoond over de Volvo Ocean race waar dit jaar onze ambassadeur Simeon Tienpont, succesvol schipper is op de Akzo Nobel.

Het werk van Sailability wordt mogelijk gemaakt door de enthousiaste inzet van een groot aantal vrijwilligers waaraan regelmatig behoefte blijft bestaan.

Website Sailability

>>Sailability, zeilen met een beperking