Shantykoor "De zoute zee"

Al in de 19e eeuw, tijdens de hoogtijdagen van de zeilvaart, werd er aan boord van schepen veel gezongen.
Vaak was dat om het werk te begeleiden en te ondersteunen (shanty’s), maar men zong ook gewoon voor de gezelligheid (seasongs).

Shantykoor "De Zoute Zee" is ontstaan binnen de Watersportvereniging Huizen AVOH en maakt daar nog steeds onderdeel van uit. Het shantykoor bestaat uit zo’n 50 zangers (mannen en vrouwen) en een 6-tal muzikanten. Naast Nederlandstalige shanty's staan er ook Engelse, Duitse en Franse liedjes op het repertoire.
Dit repertoire omvat inmiddels ruim 100 prachtige shanty’s en seasongs.

Er wordt Regelmatig opgetreden in besloten kring, zorginstellingen, tentoonstellingen, shanty festivals, Botter- en Haven dagen en bij andere, veelal watersport gerelateerde, festiviteiten zijn wij te horen en te zien.
Vanaf de oprichting in 1996 oefent Shantykoor "De Zoute Zee" in ‘t Foksel, het clubgebouw van de Watersportvereniging Huizen AVOH, aan de Oude Haven van Huizen.
Onze oefenavond is op de donderdag van 20:00 – 22:00 uur. Er is een zomerstop van eind mei tot begin september. Momenteel wordt er naarstig gezocht naar een extra accordeonist(e)! Intresse stuur een mail naar info@avoh.nl

 

Website shantykoor

Shantykoor "De Zoute Zee"

>>Shantykoor "de zoute zee"