Huizerhavendag 2020

23-01-2020

Huizerhavendag 2020

De organisatie rekent dit jaar op zo'n 15.000 bezoekers, vorig jaar telde men 10.000 bezoekers.

Ook dit jaar is er natuurlijk weer een Havenmarkt, kan er gevaren worden op een botter en kan men kennismaken met de activiteiten van de verschillende watersportverenigingen. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om te Fly-boarden en de aanwezigheid van nieuwe en 2e hands scheepsartikelen op de Huizer Havenmarkt. De toegang voor het evenement is gratis en ideaal als een leuke dag uit voor jong als oud.

De organisatie werkt op dit moment hard achter de schermen aan het programma, omdat het evenement 5 weken is vervroegd. Hierdoor valt het gelijk met de opening van het nieuwe watersportseizoen. De deelnemende watersportverenigingen laten bezoekers deze dag dan ook uitgebreid kennis maken met de vele vormen van watersport die er op het Gooimeer te beoefenen zijn.

Het programma is dit jaar nog aantrekkelijker ingevuld voor de jeugd en jongere bezoekers.  Zo kunnen jonge kids gratis zeilen in een Optimist en kennis maken met het steeds populairder wordende Suppen (Stand Up Paddling). Ook is er de mogelijkheid om tegen een sterk gereduceerd tarief een Fly-board les van een half uur te boeken! Voor de opvang van de allerkleinsten wordt gezorgd door de Stichting Kinderopvang Huizen die haar plaats heeft bij de markt tegenover het pannenkoeken restaurant.

Leer & probeer: Demonstraties en mogelijkheid om kennis te maken met diverse vormen van watersport. Watersport organisaties staan paraat om alle ins-en outs van hun sport te laten zien. In de werkhaven zorgen de Reddingsbrigade Huizen, het Duikgenootschap, de Modelbouw Club Huizen en de waterscouts van Scouting Flevo voor verschillende vaar-, duik-, roei- en redding demonstraties samen met Sailability en Gooimeerzeilen. Ook kan de jeugd gratis kennis maken met kanoën en zeilen bij Zeilschool de Vinkeveense Plassen en het Suppen (Stand Up Paddling) bij het Sportplatform. Nieuw dit jaar is het Fly-boarden, oftewel: vliegen over het water op een plank. Tegen een sterk verlaagd tarief kunnen deelnemers na een 10 minuten durende instructie ervaren hoe het is om 20 minuten boven het water te vliegen! Kent Henson zal alle demonstraties aankondigen en van commentaar voorzien

Kijk en bewonder: Een Vlootschouw met antieke vrachtschepen langs de kade van de Oude Haven. Langs de kade langs de Havenstraat houden 8 voormalige vrachtschepen Open Huis en zal de bemanning de bezoeker graag laten zien hoe zij vroeger met beperkte hulpmiddelen hun lading losten.

Luister & geniet: Een muzikaal programma gedurende de middag en avond waarin veel ruimte gereserveerd is voor jong talent. Aan de programmering van het muzikale deel wordt op dit moment nog hard gewerkt. Nieuws & updates volgen tussentijds op www.huizerhavendag.nl

Vroegah en nu: Een kennismaking met de voormalige Zuiderzeevisserij op de Botterwerf. Op de Botterwerf zien bezoekers hoe een schouw gerestaureerd wordt en kan men opstappen voor een zeiltochtje op het Gooimeer bij een echte oude botter en krijgt men uitgelegd hoe er 150 jaar geleden gevist werd.

Shop & stop: De Huizer Havenmarkt op het parkeerterrein bij het Nautisch Kwartier, omlijst alle deelnemende watersporten én een foodtruckbrigade voor een culinaire stop. Nieuw dit jaar is de toevoeging van nieuwe en 2e hands scheepsartikelen! Geïnteresseerde marktdeelnemers kunnen zich melden bij de organisatie.
Medio april verschijnt er ook een speciale editie van de Huizer Havendagkrant die in een oplage van 56.000 stuks huis aan huis verspreid wordt in het Gooi.

Mocht men nog interesse hebben om zelf ook een steentje bij te dragen, dan kan men u contact opnemen met de organisatie.

>>Huizerhavendag 2020